Eksperimenta! konkursile laekus ligi 400 tööd!

Eksperimenta! kuraatorinäituse konkursi raames laekus ligi 400 tööd kümnest riigist üle maailma. Kuraatorinäitusele Kunstihoone galeriisse ja Tallinna Linnagaleriisse valiti välja 72 tööd Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaast, Sloveeniast, Saksamaast, Türgist, Brasiiliast ja Kanadast. Näituse kuraatorid on Annely Köster ja Tamara Luuk.

“Kunst ja majandus triennaaliteemana on noorte tööde näol toonud kokku kord kunsti, kord majanduse, kord poliitika, siis jälle ajaloo või ökoloogia poole kaldu olevaid töid. Nagu seosed ja sõltuvused, läbipõimitus ja vastastikused mõjud tänapäeva maailmas, nii on kõigil neil oma õigustus ja iva,” märkis kuraartor Tamara Luuk.

Triennaali kuraatorinäituse toimumine Kunstihoone galeriis ja Tallinna Linnagaleriis tähendab, et varasemate triennaalide nö „rahvuspaviljonide“ asemel peavad tegijad ja nende tööd suutma seista iseenda eest ja üksi rahvusvahelise kunstinäituse nõudlikul pinnal. Kuratoor Annely Köster rõhutas, et näitusel osalejad saavad enda käsutusse Eesti kultuurimaastikul märgilised näitusesaalid ja professionaalse tugimeeskonna. “Ja mis kõige olulisem – noored saavad võimaluse panna end proovile „päris kunstimaailma“ toimimise loogikas ja rütmis”.

Kuraatorinäitus on avatud järgmiselt:

  • Tallinna Kunstihoones: Vabaduse Väljak 8, avatud K–P 12.00–18.00
  • Kunstihoone galerii: Vabaduse Väljak 6, avatud K–P 12.00–18.00
  • Tallinna Linnagalerii: Harju 13, avatud K–P 12.00–18.00

Kolmas kaasaegse kunsti triennaal Eksperimenta! toimub 20. oktoobrist kuni 3. detsembrini 2017 Tallinna Kunstihoones, Kunstihoone galeriis, Linnagaleriis, Eesti Kunstiakadeemia galeriis, Fotomuuseumis ja Sokos Hotels Tallinna Konverentsikeskuses.

Eksperimenta! 2017